“That's what people do who love you. They put their arms around you and love you when you're not so lovable.”

понеделник, 16 април 2012 г.

we are young

понякога не съжаляваш ли за всички хора, с които някога си имала възможност да бъдеш, но не си могла? като приятел, като познат, като нещо повече.. като просто човек, за когото ще знаеш, че си се борила (макар и по различен и странен начин) и си го спечелила; за когото ще можеш да си кажеш, че си го имала в живота си?

естествено, че си. ние винаги си намираме за какво да съжаляваме - било то човек, стара любов, стар приятел или някоя книга (помниш ли онази с конете?). чудно ми е само защо е нужно да се случва.

днес, например, отново се сблъсках с поредния болезнено-красив спомен (под сблъсък нямам предвид буквално, по-скоро разминаваме). замислих се за нашия любим познато-непознат-странник (още познат като потенциален сериен убиец (парвеню, сещаш се)). замислих се за цялата една година, в която бяхме обсебени от идеята (добре де, аз бях обсебена), че можем да помогнем. една година със сънища, за които само като се сетя и чувствам потискаща тревога и умора. за историята, която не довърших, нито ти прочете. за нещата, които не казахме или направихме.

дали подобни неща се забравят?

през тези 5 години все се намираше по някое човече, което да ни обърне света и да го превърне в пълна каша от емоции и чувства. сега книгите, които сме чели, песните, които сме слушали, спомените, местата, на които сме били, дори стиховете, които сме писали... все ще принадлежат на тях и никога на нас.

или просто ми липсва по странен начин онази цялата мистерия, която исках да си обясня; а сега след една нищо незначеща среща, аз искам да му придам по-особен смисъл.

но нали знаеш, че имам вредния навик да обичам завинаги. (особено такива хора и особено него)

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...